Само една минута дневно: Едноставна вежба која ќе го стимулира варењето и ќе го забрза метаболизмот

Оваа вежба го стимулира варењето, ја подобрува циркулацијата и ја поттикнува флексибилноста на кичмата и вратот. 

Заземете ја положбата на маса на подот, ставајќи ги дланките и колената на подот. Исправете ги колковите да бидат во иста линија со рамената. Прстите се насочени напред. Кичмата и главата се во неутрална положба. 

Вдишете длабоко, истовремено подигнувајќи ја главата така што кичмата е природно свиткана, но и опуштена. Длабоко вдишете, потегнете ја главата, односно брадата кон градите и вовлечете го стомакот. На овој начин, правите како грпка, слично како и мачките. 

Повторете ја вежбата 10 пати како на фотографиите.