Едноставна, но моќна вежба за убаво обликувани нозе

Кога станува збор за обликувањето на долниот дел од телото, многумина од нас се мачат со различни вежби.

Но, постои една едноставна вежба која дава сјајни резултати. Тоа е седењето до ѕид.  Сепак, ефектите зависат од правилното изведување на вежбата, што подразбира право седење и спојување на грбот со ѕидот, а колената да се свиени под агол од 90 степени, во седечка положба. Рацете потребно е да ги држите до ѕидот, или пак на своите колкови. 

Летен предизвик

  • Седете 1 минута и 30 секунди
  • Одморете 30 секунди
  • Седете 1 минута и 30 секунди
  • Повторно одморете 30 секунди
  • Спуштете се подолу, исправете ги рацете напред и така останете 1 минута и 30 секунди
  • Одморете 30 секунди
  • Продолжете со вежбата уште 45 секунди
  • Одморете 30 секунди
  • Продолжете со вежбата уште 45 секунди

Звучи напорно и не велиме дека е лесно, но со тек на време ќе успеете да го постигнете тоа, а и да го зголемите времетраењето на вежбата.