Луѓето кои трчаат само по успех, ретко го пронаоѓаат...

Успехот доаѓа во животот на луѓето кои не губат време на споредување со она што другите го прават. 

Успехот доаѓа на вратата на оние кои секојдневно си велат: „Денес ќе дадам сѐ од себе.“

Луѓето кои трчаат само по успех, ретко го пронаоѓаат, затоа што успехот сам по себе не е крај, туку последица. 

Опсесијата за успех воопшто нема да помогне, таа го збунува човекот при изборот на патот по кој ќе се движи и на крајот на краиштата, таа ни го одзема уживањето во самото живеење.

Богат човек е оној кој е во допир со енергијата на Љубовта во секоја секунда од своето постоење. 

Како што ќе напредувате чекор по чекор, ќе можете да видите и малку подалеку во иднината и да ја искористите можноста да откриете работи кои не сте ги ни забележувале. 

Во такви моменти е важно да се запрашате: „Дали моите животни вредности останаа недопрени? Дали се обидувам да ги задоволам другите и да го направам она што тие го очекуваат од мене или мојата работа е одраз на мојата душа и ентузијазам? Дали сакам да успеам по секоја цена или сакам да бидам успешен со тоа што ќе успеам да ги исполнам моите денови со љубов?