Не мораш да им кажуваш на другите дека не се во право

 

Остани скромен. Немој никого да учиш на нешто. Можеш да го кажеш она што го знаеш кога ќе те прашаат, но претходно никој не може да те чуе.

Твојата задача е да блескаш, да набљудуваш и да разговараш со луѓе кои те прашуваат, твојата задача е да даваш на луѓе на кои си им потребен.

Никогаш не си, а и не мораш никому да кажуваш дека не е во право. И дека си му потребен.

Помогни само ако некој ти побара помош и сигурно можеш да го направиш тоа.

Не треба да се браниш пред другите кажувајќи што си постигнал. 

На оној кому треба да му помогнеш, ќе го почувствува тоа и без зборови и ќе ти дојде со целосна доверба во тебе. 

На другите не мора да им кажуваш за себеси и своите искуства. Нема корист.

Биди мудар. Живеј го својот живот. Биди скромен. 

Делувај како Мајстор, чувствувај како Мајстор, зборувај како Мајстор.

Мајсторот не трча по другите за да ја објасни вистината.

Мајсторот останува во својата скромност и чека другите да дојдат сами и да побараат помош, светлина, љубов и поддршка...