Skopje Street Music Festival 2018

Skopje Street Music Festival 2018 е замислен како голем open-air настан. Идејата е музиката да не се дели на улична и естрадна туку да ги спои на иста сцена врвните музичари и аматерите кои секојдневно забавуваат илјадници луѓе на улиците.

Фестивалот има значајна улога во градењето на идентитетот на градот Скопје, како и во развојот, социјализацијата и опшествената кохезија.

Програмата ќе биде жанровски шаренолика и квалитетна. Артистите ќе настапуваат на повеќе локации низ градот, со што јавниот простор низ кој минуваат граѓаните ќе биде претворен во место за вистинско урбано музичко уживање. Со цел да биде достапен за што повеќе граѓани, фестивалот се одржува на неколку локации во различни делови на Скопје: Плоштад Македонија, Градски Парк, ТЦ Лептокарија, Паркот на авиончето во Ново Лисиче, Плоштад Скендербег, Боемска улица и плато пред Универзална сала.

За повеќе информации за фестивалот кликнете на :
http://skopjestreetmusicfestival.com

air max 90 essential sale