Арсовска најави кривична пријава и против претседателот на синдикатот на ЈСП

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска најави дека ќе поднесе кривични пријави за сите оние кои најавија дека ќе го остават Скопје без јавен превоз.

- “Не може некој да излезе на 15. во месецот и да рече нема плата, нема да се вози, а врши дејност од јавен интерес. За тоа кривично ќе одговара оној кој најави дека Скопје ќе го остави без јавен превоз“, рече Арсовска

Имено пред само 3 дена имаше најава за нов штрајк во ЈСП откако вработените јавно се пожалија дека не ги имаат добиено своите плати. Тогаш претседателот на синдикатот на Јавното сообраајно претпријатије ( ЈСП) кажа дека автобусите нема да излезат на улиците во Скопје

- “Не се договоривме така со градоначалничката, со директорот. Советот на Град Скопје си ја заврши својата работа, ја донесе одлуката (за субвенции). Остана сега парите да се префрлат и платата да си биде во редовен рок. Меѓутоа, бидејќи чекаме до 14:30 часот кога е последниот миг да се префрлат парите во ЈСП и да легнат на сметката на вработените, тоа не се случи. Вработени експресно реагираа и ги информираме граѓаните дека вработените одлучија утре јавен градски превоз да нема“, рече претседателот на синдикатот, Миќо Стојановски.