Ако овој зеленчук, не е на вашата трпеза оваа есен, време е да го промените тоа.
Photo by Louis Hansel on Unsplash
Карфиолот е моќна состојка, што го прави клучен додаток на урамнотежена исхрана. Неговата нискокалорична содржина и високите влакна го прават одличен избор за управување со тежината, додека неговите моќни антиинфламаторни својства придонесуваат за целокупната благосостојба. Дополнително, карфиолот е познат по својот потенцијал да го поддржи варењето, здравјето на коските и детоксикацијата поради високата содржина на сулфорафан, соединение со бројни здравствени придобивки. Понатаму, неговата разновидност во кујната овозможува бескрајни кулинарски креации, што ја прави суштинска и вкусна компонента на планот за здрава исхрана.
Photo by Eric Prouzet on Unsplash