Прекрасни мисли кои секому се потребни во животот!

Понекогаш живот може да направи да ги преиспитате вашите избори,  луѓето кои сте ги пуштиле во животт и да направи да заборавите кои сте вие. И кога ова се случува, нешто е потребно за да повратите дел од позитивната енергија назад.

Овие мисли ќе го направат тоа...

„Можеби не денес, или утре или за една година. Но, работите ќе се средат. Ќе бидете подобро и со олеснување ќе погледнете назад и ќе си речете: „Успеав!“.

„Животот доаѓа само еднаш, затоа правете го тоа што ве прави среќни и бидете со оние кои прават вашето срце да се смее.“

„Јас не се опкружувам со луѓе кои постојано се позитивни, секогаш се смејат за да ги маскираат сите глупости кои им се случуваат. Претпочитам луѓе кои се реални, искрени и сирови. Не сакам некој околу мене се однесува како да оди по јајца. Ако денот ти е лош, сакам да чујам зошто е лош, за да помогнам да биде подобар. Ако не си среќен, не глуми насмевки поради мене.  Претпочитам да си ја олесниш душата со солзи, се додека насмевката не стане вистинска, затоа што не ми е гајле за шоуто, маската и политичката коректност. Ако си во мојот живот, сакам да бидеш во сопствената кожа.“

„Морам да се задоволам со тоа еднставно да не знам и да се помирам со фактот дека не е потребно објаснување за се.“

„Јас летам, ползам, плачам, се смејам, пливам, растам, паѓам, имам потреби, сакам, следам, се кршам, тонам, љубам. Јас постојам.“

„Исто како и дивите цвеќиња, мора да си дозволиш себеси да растеш на сите места каде луѓето не верувале дека би можел.“

„Единствениот начин да ти биде подобро е да се опкружиш со луѓе кои веруваат во тебе.“

„Еден од најсреќните моменти во животот е кога ќе ја најдеш храброста да се ослободиш од она што не можеш да го промениш.“

„Никогаш нема да треба да трчаш по две работи: вистински пријатели и вистинска љубов.“

„Она што го сакам од живот е едноставно. Сакам среќа – од онаа среќа која ја чува топла душата во моментите кога светот околу тебе и ладен.“

„Ти си книгите кои ги читаш, филмовите кои ги гледаш, музиката која ја слушаш, луѓето кои ги среќаваш, соновите кои ги имаш, разговорите кои ги водиш. Тие си се она што го земаш од овие работи. Ти се звукот на океанот, здивот свеж воздух, најсветлата светлилка и најтемниот агол. Ти си збир од секое искуство кое си го имал во животт. Ти си секој единствен ден, па затоа што фрли се во потрага на знаење и постоење. Дозволи светот да тече низ твоите вени и дозволи им на боите да го пополнат твојот ум.“

„Ти си уметничко дело. Нема секој да те разбере, но оние коишто ќе те разберат никогаш нема да те разберат.“

„Наскоро кога се ќе биде добро, ќе се вратиш на овој период и ќе ти биде драго што не си се откажал.“

„Да, јас сум сонувач. Сонуваш е оној кој може да си го најде својот пат и на месечева светлина и ја гледа зората пред остатокот од светот.“

„... и небото ти се насмевна назад, како да знаеше повеќе за тебе со секоја нова вечер.“