Повеќе скопски општини утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека на 08.07.2020 година (среда), планирани се следните технички зафати во електро-системот во градот Скопје.

-во периодот од 08:30-15:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.Локов; ул.Димо Хаџи Димов; делот од раскрсницата од ул.Народни Херои кон Бабин Дол. (општина К.Вода)

-во периодот од 12:30-15:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.Даскал Камче бр.1 (објектите во близината); ул.Гиго Михајловски бр.6 ( објектите во близината). (општина Карпош)

-во периодот од 09:00-11:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул.Бранислав Нушиќ бр.4, 11 и 13. (општина Карпош)

-во периодот од 08:30-10:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Апостол Гусларот до ОУ Јохан Хајнрих Песталоци. (општина Центар)

-во периодот од 11:00-15:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на од ул,Антон Велковски кај вкрстување со со ул.Авдија Авдовиќ, ул.Алија Авдовиќ. (општина Г.Баба)

-во периодот од 10:00-12:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на поголем дел од с.Цветово. (општина Студеничани)

-во периодот од 09:00-14:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул.Девол. (општина Карпош)