Голем дел од Скопје денес без струја и вода

ЕВН Македонија информира дека, поради планирани технички интервенции во електродистрибутивнта мрежа на 13.07.2023 година, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

- Во период од 09.00ч до 15.00 часот дел од корисниците од Чучер Сандево о. Ч. Сандево;

- Во период од 11.00ч до 14.00 часот корисниците од ул.1721нм Сарај кон Глумово (о. Сарај).

ЈП „Водовод и канализација“ соопшти дека прекини на водоснабдување ќе имаат следните корисници:

- На ден 13.07.2023 (четврток) год. поради реконструкција на водоводна мрежа ф150мм на ул. Рилски конгрес бр.1 прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул. Рилски Конгрес и дел од Партениј Зографски (о. Карпош) од 09.00ч. до завршување  со интервенцијата.

- На ден 13.07.2023 (четврток) поради уличен дефект на ул.„Ташко Караџа“ бр.9, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.„Ташко Караџа“, дел од „Трифун Хаџијанев“ и дел од „Бапчор“ (о. Г.Баба) од 08.30 часот до завршување на интервенцијата.

- На ден 15.07.2023 (сабота) поради дефект на шибер ф-200 мм на ул.„Христо Татарчев“ бб (спроти Општината К.Вода), прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците „Иван Козаров“, „Петар Дељан“, „Киро Крстевски“, „Боте Ботевски“, „Марко Цепенков“, „Доситеј Обрадовиќ“, „Мишко Михајловски“, дел од „Вера Јоциќ“,  дел од „Христо Татарчев“, дел од „Пушкинова“, дел од „Ѓорѓи Димитров“ и дел дел од „Божидар Аџија“ (о.К.Вода) од 09.00 часот до завршување со интервенцијата.

- На ден 16.07.2023 год. (недела) поради уличен дефект ф-200 мм на ул. „Христо Татарчев“ раскрсница со „Народни херои“ (кај Мечкаров), прекинато водоснабдување од 09.00ч ќе имаат корисниците во правец од ул. „Христо Татарчев“, раскрсница со ул. „Народни херои“ до ул. „Христо Татрчев“ и раскрсница со ул. „Козјак“ со дел од ул. „Козјак“ (о. Кисела Вода).