Која е најубавата дефиниција за сродна душа?

Има многу прекрасни дефиниции за сродна душа, но оваа дефиниција на писателот Ричард Бах е дефинитивно една од најубавите кои ние сме ги прочитале. Се согласувате ли?

„Сродната душа е некој кој ги има бравите кои одговараат на нашите клучеви, а и клучеви кои одговараат на нашите брави.

Кога се чувствуваме доволно безбедни да ги отвориме тие брави и можеме во целост да бидеме она што сме.

Нашата сродна душа ги дели нашите копнежи и правецот во кој сакаме да одиме. 

Нашата сродна душа е некој кој носи живот во животот.“