Избегнувајте ги овие луѓе ако сакате да бидете среќни

Ако препознаете некого во вашето опкружување кој одговара на еден од овие типови на луѓе, најдобро е внимателно да развиете стратегија за да се дистанцирате од нив.

Photo by Ashley Jurius on Unsplash

Брзо ќе ја забележите разликата во вашиот живот.

Ова се типовите на луѓе од кои треба да се трудите да се држите настрана доколку сакате да имате успешен и исполнет живот.

Постојани жртви

Сите сме биле жртви на животот во одреден момент.. Но, оние кои активно избираат да ја преземат улогата на жртва постојано и постојано, донесуваат свесна одлука и тоа е речиси секогаш манипулативна одлука.

Во нивната глава тоа звучи вака:  поминав низ голема болка, затоа мора да почитуваш сè што ќе кажам и да правиш како што кажувам. Ова не е логичен начин на размислување и за жал може да доведе до голема штета. Ако наидете на вакви луѓе кои не можат да престанат да се фокусираат на својата улога на жртва, најдобро е да ги избегнувате што е можно повеќе.

Луѓе кои постојано даваат  куп ветувања кои не ги исполнуваат

Во бизнисот, во љубовта, во речиси секој контекст, речиси ништо не може повеќе да нè изнервира од луѓето кои постојано лажат и даваат лажни ветувања. 

Рецептот за катастрофа е да изберете да се дружите со луѓе кои даваат ветувања што не ги исполнуваат. Ако сакате да го смените тоа и да живеете поинаку, бидете со луѓе кои ве почитуваат и ценат и кои секогаш ги исполнуваат своите ветувања.

Слаткоречиви личности и лажговци

Да се ​​биде харизматичен човек и одличен говорник е прекрасно, но секоја успешна личност знае дека слаткиот разговор може да биде и опасен. Пазете се од оние кои се фатени во мали лаги и кои многу претеруваат. Овие луѓе се промислени и ќе ве фрлат во оган пред да знаете што се случува. Тие користат слатки зборови и реченици со кои ќе се трудат да ве освојат, а потоа ќе го покажат своето вистинско лице. 

Манипулатори

Многу од овие луѓе точно знаат што сакаат да постигнат и сакаат да имаат моќ над другите луѓе. Од нив нема да добиете ништо освен постојано убедување дека тие се во право, а вие ќе се чувствувате со постојана неизвесност и измешани чувства на сожалување, среќа, надеж, тага и збунетост. Сите овие емоции понекогаш се природни и здрави. Но, во рацете на погрешна личност, тие стануваат оружје. Штом видите знаци дека некој е ваков – бегајте!

Незрели личности

Ако поминувате време со возрасни деца, ќе зажалите. Дури и ако тие не предизвикуваат физички повреди, нивниот тинејџерски став и пристап кон животот ве намалува и ве остава со сомнеж за вашата цел и потреби во животот.