Денешната бројка на новозаразени од коронавирус може да надмине 80 лица?

Последната информација која телевизија Канал 5 ја добиле од ИЈЗ е дека само кај нив се регистрирани 52 случаи на новозаразени, а се чекаат и другите лаборатории.

Неофицијално вкупната бројка може да биде поголема и од 80 лица.