Дали скопјани се натпреваруваат кој повеќе казни за брзо возење ќе има?

На територија на град Скопје вчера се изречени вкупно 143 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 33 санкции, 14 мерки за возење без возачка дозвола, седум санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, соопшти МВР.

Изречени се пет мерки за нерегистрирани возила, девет санкции за непочитување на првенство на минување, шест мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло)…

Засилените акциски контроли продолжуваат.