Завршна фаза на изградбата на новиот парк на булевар „Македонска војска“ во Ѓорче Петров

Со поддршка на екипите на ЈП Паркови и Зеленило и Град Скопје, службите на општина Ѓорче Петров, ги изведуваат завршните работи за новиот парк на булеварот Македонска Војска.

- Поставуваме автономен систем за наводнување на тревните површини

- Систем за наводнување на новоподигнатите дрвореди

- Следи хортикултурно уредување – информира градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски.