Секс пози со кои не можете да згрешите

Жените во некои пози полесно доживуваат оргазам, па ако ви е до тоа вашата партнерка да ужива наместо да се преправа, проучете што од понуденото и одговара. Стручњаците велат дека жените ги сакаат сите овие пози, бидејќи најчесто доживуваат оргазам.

Мисионерска поза, сексолозите тврдат дека ова е поза во која жените лесно и често доживуваат оргазам. Зошто? Како што самите изјавија во едно истражување, мисионерската поза им овозможува поголема блискост со партнерот, а на жените тоа им е исклучително важно во сексот. Така полесно се опуштаат, а опуштањето ги води до побрз оргазам.

Свртена каубојка, оваа поза во која мажот седи или лежи, а жената е свртена со грб.Тоа е добра поза бидејќи овозможува лесен пристап до клиторисот , а стимулацијата на клиторисот е најчест начин жената да доживее оргазам.

Отпозади. Жените ја сакаат оваа поза, бидејќи овозможува контрола над ситуацијата.Можат да го изберат посакуваниот агол и длабочиа на пенетрацијата, а оваа поза овозможува активирање на Г-точката. Во оваа положба жената не мора сама да го стимулира клиторисот, туку добро е дојдена и неговата рака.

Таа врз него.Оваа поза на која на жената и овозможува најголема контрола. Но може да биде малку заморна за жените, посебно ако немаат кондиција и силни мускули. Мажот може да помогне така што со раце ќе ги мрда нејзините колкови. Жената тогаш може да се сконцентрира на својот клиторис и да постигне оргазам но и на длабочината на пенетрацијата.

Жешка лажичка, ова е поза во која жената треба да биде свртена со грб на мажот, а тој да биде доближен со предниот дел на неговото тело. Задникот исфрлете го спрема него и одредете го ритамот на пенетрација. Позата овозможува допир на клиторисот, а уживањето е загарантирано.

Вмрежена поза, и двајцата легнете на страна но бидет свртени еден спрема друг. Нејзината задача е да го опфати со нозете, односно едната негова нога. Така ќе бидете многу блиску еден до друг додека се одвива пенетрацијата. Поради рамнотежа, потребно е партнерите да се придржуваат. Во оваа поза жените многу лесно доживуваат оргазам.