Прекрасни мисли кои треба да си ги повторувате во тешки времиња

Никој од нас не може може секој ден да биде мотивиран и инспириран. Сите се уморуваме и исцрпуваме. Сите се разочатуваме. Но, тоа што моментално сте уморни од сѐ, не значи дека стоите во место. Во тешки времиња, убаво е да имаме мисли водилки кои ќе ни даваат малку позитивна енергија. 

Денес со вас споделуваме неколку убави мисли кои треба да си ги зачувате за тешки времиња.

 • За некои луѓе – ти си целиот свет.

 • Твојата насмевка може да ги направи среќни и оние на кои не им се допаѓаш.

 • Секоја вечер, некој мисли на тебе пред да заспие.

 • Многу често, луѓето не ве поднесуваат затоа што сакаат да бидат како вас.

 • На светот постојат минимум две личности кои би дале сѐ за вас.

 • Постојат најмалку 13 луѓе кои ве сакаат на свој начин.

 • Животот е прекраток за да се будите тажни.

 • Сакајте ги луѓето кои убаво се однесуваат со вас, заборавете оние кои не се такви и верувајте дека сѐ се случува со одредена причина.

 • Дури и кога ја правиш најголемата грешка во животот, знај дека и од тоа ќе излезе нешто добро. Сѐ што се случува во твојот живот се случува за твое добро. Не го заборавај тоа!

 • Кога мислиш дека животот ти го свртел грбот, смени го аголот. 

 • Секогаш имај на ум: Кога животот ќе ти даде шанса – искористи ја! Ако таа шанса има можност да го промени твојот живот, дозволи да ти се случи!

 • Никој не рече дека ќе биде лесно. Само ни ветија дека ќе вреди.

 • Кога сте уморни, движете се бавно. Движете се мирно, без брзање. Но, не запирајте.