Порака на денот: Пуштете ја љубовта во својот живот

Дозволете си да ја пуштите љубовта во својот живот.

Photo by Everton Vila on Unsplash

Ве молам, само пуштете ја љубовта во својот живот. Кажете им на другите како се чувствувате и не грижете се како ќе бидете сфатени. 

Бидете премногу. Грижете се премногу. Дозволете им на луѓето да се појават за вас. Дозволете им на луѓето да ве потсетат дека има добрина на овој свет. Бидете ранливи, не плашете се од она што го чувствувате. Обидете се да ја пронајдете убавината во секој  момент, обидете се да продолжите напред; обидете се да научите и да верувате во нови почетоци и покрај тоа што сте го поминале. 

Сакајте ги луѓето, прегрнете ги нивните скршени парчиња, смејте се гласно и гласно надевајте се и живејте гласно и бидете нежни со себе, бидете нежни во секој свој збор и секоја своја постапка. 

Поврзете се со луѓето кои прават да се чувствувате длабоко. Поврзете се со моментите кои ви носат солзи во очите. Поврзете се со она што ви носи оган во срцето и дозволете си да чувствувате.

Само така ќе знаете дека сте живееле.