Делови од Центар и Кучевачка Бара денес без вода

Од ЈП Водовод и Канализација известуваат дека на ден 16.10.2020 година ( петок ) поради интервенции во водоводниот систем ќе има две исклучување на вода и тоа:

1. Поради реконструкција на водоводна мрежа на цевка со пречник од ф 5/4“ (цола), на ул.Митрополит Теодосиј Гологанов крак 2, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Митрополит Теодосиј Гологанов делот каде што се куќите (потегот од семафорите до ТЦ.Олимпико) во време од 09:00 часот до завршување. (општина Центар);

2. Поради чистење и дезинфекција на резервоарот во населеното место Кучевачка Бара, прекин на водоснабдување ќе имаат корисниците од Кучевачка Бара во периодот од 09:00 до 14:00 часот. (општина Чучер Сандево);