Ако мислите дека не сте важни...

Можеби мислите дека воопшто не сте важни во овој свет. 

Но, некој секое утро пие кафе од шолјата која вие сте му ја подариле. Некој слушнал песна на радио која го потсетила на вас. Некој со задоволство ја прочитал книгата која вие сте ја препорачале. 

Некој, враќајќи се дома по долг и напоред ден, се сетил на вашите шеги и се насмеал. А некој се чувствува подобро во врска со себеси, затоа што вие сте дале некој убав комплимент. Некој престанал да плаче затоа што вие сте му ги бришеле солзите. Некој безгрижно заспал, затоа што вие сте го утешиле. 

Никогаш немој да мислите дека немате никакво влијание на овој свет.

Вашата трага која ја оставате зад себе, дури и со мали гестови на добрина, не може да биде избришана.