Владата размислува за целосно укинување на полициски час

Владата на денешната седница се очекува да донесе и одлука за целосно укинување на полицискиот час. Извори од Комисијата за заразни болести брифираат дека ваква препорака доставиле до владата имајќи предвид дека граѓаните се почесто го прекршуваат ограничувањето на движењето. 

Претходно Скопје Инфо објави дека денес се очекува Владада да донесе одлука за отворање и почеток со работа на угостителските објекти во земјава.