Утре е неработен за православните верници

Ни претстои продолжен викенд, бидејќи петок е неработен ден, но не за сите граѓани. 

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM, 2 јуни (петок) 2023 година, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.