Петмина мигранти проселе во училишен двор во Струмица

Петмина мигранти проселе во училишен двор во Струмица. 

-Денеска (25.11.2022) во 14.45 часот на булевар „Маршал Тито“ во Струмица, полициски службеници од Полициската станица Струмица постапувајќи по претходно изготвен оперативен  план за безбедност во и околу училиштата кој се спроведува на територија на целата држава, пронашле двајца мигранти од Мароко, кои заедно со уште три лица-мигранти проселе во двор на училиште во Струмица. Мигрантите ќе бидат пренесени во прифатно-транзитен центар „Винојуг“ во Гевгелија, соопштија од МВР. 

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.