Од полноќ нови цени на горивата

Горивата од полноќ повторно ќе поскапат, а „гориво.мк“ ги објави цените по кои ќе се продаваат бензинот и дизелот.

Од 25.07.2023 од 00.01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

- Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС95 - 82,50 денари за литар;

- Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС98 - 84,50 денари за литар;

- Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) - 72,50 денари за литар;

- Мазут М-1 НС - 41,3 денари за килограм.