Ново значително поскапување на горивата од полноќ

Регулаторната комисија за енергетика денеска донесе одлука горивата од вечерва на полноќ да се продаваат по повисоки цени.

Цените на бензините Еуросупер БС-95, Еуросупер БС-98 и Еуродизел се зголемуваат за 1,50 денари за литар во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 07.08.2023 година.

Еуросупер БС-95 ќе се продава по цена од 86,5 денари по литар, Еуросупер 98 ќе чини 88,5 денари по литар, додека Еуродизел ќе се продава за 81 денар.