Неколку скопски општини утре без струја

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, на ден 03.07.2020 година ( петок ), без електрична енергија ќе останат:

• Од 09.00 до 12.30 часот, корисниците од дел од ул. Бутелски венец и ул. 1174, дел од бул. Македонско Косовска бригада (опш. Шуто Оризари, Чаир )

• Од 08.25 до 12.00 часот, корисниците од бул. Борис Трајковски, објектите карши фабрика Охис, прва и главна капија (Ник Велк, Дизајн Пинтија и Електоконтакт) и објектите во и околу бивши Типо и Градинар Лозар (опш. Кисела Вода)

• Од 09.30 до 13.00 часот, корисниците од ул. 1171, ул. Гарсија Лорка ( бр. 20 до бр. 160), ул .Брсјачка Буна (од бр. 140 до бр. 190), ул. Морава, ул. Антони Дворжак, ул. Гвадалахара (од бр. 70 до бр. 150), ул. Хаџи Јован Шишков (од бр. 70 до бр. 100) (опш, Шуто Оризари )

• Од 04.00 до 04.30 часот, корисниците од поголем дел од централното градско подрачје, дел од населба Пролет, Јавните институции и другите објекти на кеј на Вардар, Плоштад Карпошово Востание, Веро Џамбо, дел кај Зелен Пазар, дел од Кисела вода од Зграда Пегла до Технички преглед (опш. Центар, Кисела Вода )