Д-р Лазаров: Јас не сум убил никого!

Додека фокусот на јавноста е во евентуална, уште не потврдена лекарска грешка за смртта на малата Јана од битолско која почина во битолската болница, доктор Ненад Лазаров се огласи по повод нападите кон лекарската фела. 

-Не е фер со дрва и камења по цела лекарска фела, не е фер за многу пожртвувани и професионални, не е фер за сите што сме останале овде. И не сме ние "чесни исклучоци" туку мнозинство, само недоволен ни е бројот... Револтот фокусирајте си го кон политичарите кои го доведоа системот до ова дереџе, попатно нека ви кажат каде во таа Европа ради која не испокрадоа, се вработува партиски медицински персонал... Јас не сум убил никого! - напиша тој јасно на својот фесјбук профил.