Апасиев не ја „конта“ блокадата во Скопје

Претседателот на политичката партија „Левица“ со свој став за блокадите низ главниот град од страна на приватните превозници кои тврдат дека кон нив ЈСП има неисплатен долг. 

-Јас разбирам БЛОКАДА на главен град заради јавен интерес или политички барања. Но, да блокираш цел град заради приватен долг (облигационен однос) - е тоа не го контам баш!? И сега МВР - Сообраќајна полиција... Како што знаевте летоска да им пишете казни на нашите активисти кои блокираа со автомобили заради Францускиот предлог, постапете исто и кон приватњаците-ГАЗДИ на најружните и најпрљавите автобуси во свет, кои се паркирани на булеварите низ Скопје - напиша Апасиев на „Фејсбук“.