150 македонски 3Д печатени заштитни маски со визири се испорачани до докторите!

Првите 280 заштитни маски со визири за медицински работници испринтани на 3D принтери се направени. Околу 150 веќе се стерилизирани и испорачани во Инфективна клиника, Клиниката за гинекологија и акушерство, Ургентниот центар при Клиничкиот центар „Мајка Тереза”, Универзитетската Клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски”, детската болница „Козле” и градската општа болница „8-ми септември”. Во следниот период овие маски ќе се испорачуваат и до другите клиники и болници од јавното и од приватното здравство!