Сите функционери два месеца на минималец

Сите избрани и именувани функционери во април и во мај ќе земат минимална плата од 14 500 денари, реши Владата. Нема кратење на платите на другите вработени во јавниот сектор.

Исклучок од мерката за минималец се именуваните лица (директорите) во јавните здравствени организации.