Жичарницата на Водно денеска не работи

Жичарницата на Водно денеска не работи.

- Жичарницата не работи поради силниот ветер. Јачината на ветерот ги надминува дозволените граници како објектот би функционирал непречено и безбедно, инфомрираа од ЈСП. 

Надлежните служби ја следат состојбата на терен и во оној момент кога ќе се создадат соодветни временски услови за работа, Жичарницата ќе продолжи со непречено превезување на патниците.