Земјотрес во Македонија!

Земјотрес со интензитет од 2,8 степени според Европската сеизмолошка скала, е регистриран во источниот дел на Македонија во 11:59 часот по локално време.

Земјотресот е регистриран на длабочина од 10 километри.

Се почувствувал во околината на Берово, Пехчево и Кочани.