Временска прогноза за декември: Ќе се радуваме ли на снег овој месец?

Иако календарски зимата започнува на 21. декември, во земјава веќе го видовме првиот снег и ги почувствуваме температурите под нулата.

Според прогнозите на синоптичарите во месец декември нема да има посериозни промени на времето, за разлика од крајот на ноември.

Метеоролозите за овој месец најавуваат дожд, провејување на снег на високите места, минусни ноќни темератури, но и неколку сончеви денови.

Во текот на целиот месец дневната најмалку ќе се спуши до 0, а најмногу ќе се искачи до 10 степени.