Во Македонија околу 600 активни ковид-случаи

Низ цела земја во моментов има само 602 активни ковид-случаи, од кои 268 се во главниот град.

Неколку градови се „ослободени“ од ковид, а во голем дел има само по еден или два активни случаи. 

Вака изгледа состојбата во велата земја:

Скопје 145968, Активни 268
Куманово 16649, Активни 13
Битола 15503, Активни 127
Прилеп 14181, Активни 34
Тетово 13468, Активни 13
Кавадарци 10663, Активни 20
Велес 9779, Активни 14
Гостивар 9594, Активни 11
Охрид 8877, Активни 30
Струмица 8069, Активни 7
Штип 8035, Активни 13
Кичево 5632, Активни 9
Кочани 5079, Активни 2
Струга 4722, Активни 4
Гевгелија 4413, Активни 8
Неготино 3681, Активни 2
Ресен 2733, Активни 12
Свети Николе 2624, Активни 0
Радовиш 2530, Активни 1
Крива Паланка 2414, Активни 1
Делчево 1980, Активни 1
Дебар 1674, Активни 1
Берово 1661, Активни 2
Валандово 1488, Активни 1
Виница 1393, Активни 2
Пробиштип 1267, Активни 0
Богданци 1020, Активни 1
Кратово 966, Активни 2
Крушево 926, Активни 0
Демир Хисар 832, Активни 2
Македонски Брод 736, Активни 0
Демир Капија 593, Активни 0
Македонска Каменица 523, Активни 0
Пехчево 486, Активни 0
Дојран 347, Активни 1