Во дел од Бутел како во Среден век

„Ова е улица во срцето на урбаниот дел на општина Бутел. Улица Бутелска 35, ископана од Водовод и оставена така веќе подолг период. Живееме како во Среден век.“ - напишаа бутелчани на социјалните мрежи објавувајќи фотографии од состојбата во која живеат овие жители.

Граѓаните се жалат велејки дека улицата е едноставно непроодна дури и опасна за движење.