ВМРО-ДПМНЕ: Над 450 илјади луѓе ќе бидат на работ на егзистенција

Неспособната влада на СДСМ ја зголеми сиромаштијата за дури 6 проценти. Владата преводена од СДСМ да се грижеше за граѓаните немаше Македонија денес да тоне во сиромаштија. Зоран Заев во ек на криза остави над 40.000 граѓани на улица, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

-Поради неспособноста на Зоран Заев во извештајот на Светската банка се прогнозира дека до крајот на годинава сиромаштијата ќе достигне 23 проценти од населението, факт што говори дека над 450 илјади луѓе ќе бидат на работ на егзистенција.