Видео: Жителите на Аеродром не го „даваат“ спортскиот терен

Жителите на Аеродром „му кажаа НЕ“ на градоначалникот Златко Марин и на Скопје Петре Шилегов за планот за изградба на зграда во дворот на училиштето „Блаже Конески“. Луѓето гневни побараа од градоначалникот таа одлука веднаш да се промени, бидејки како што рекоа тие нема да дозволат во дворот каде има спортски игралишта и се одржува со години настава за децата да никне зграда, На протетстот пред Марин во знак на поддршка излегоа и наставниците од ОУ Блаже Конески.