Видео: Секс-поза што гарантирано води кон женски оргазам

Секс терапевтот Лори Бакли за страницата „YourTango“ одговора на едно од најчестите и најважни прашања за сексот: која поза на жените им гарантира оргазам?

Имено, Бакли смета дека називот Г-точка е всушност збунувачки, бидејќи не се работи за точка, туку за едно подрачје во вагината и ги советува двојките да се обидат да дојдат до тоа подрачје како би дознале дали на жената и` одговара таква стимулација. Покрај тоа, д-р Лори одговорила на прашањето која поза е најдобра за жената да доживее оргазам. Секс-терапевтката препорачува поза во која жената е над мажот. Така таа ја контролира брзината и длабочината на пенетрацијата, па таа поза и` овозможува да го стимулира клиторисот.

– На повеќето жени неопходна им е директна стимулација на клиторисот како би искусиле оргазам, затоа таа поза е идеална – бјаснува Бакли.

 

 

cheap nike air max 90