Важно предупредување доколу одите на Матка!

Важно предупредување се споделува на социјалните мрежи, а се однесува на сите оние планираат да одат на Матка. 

- Сите кои одите периодов на Матка, бидете многу внимателни на патеката околу браната. Веројатно поради дождовите е зголемен ризикот од одрони. Од еден таков за влакно се спасивме сабајлево. Пријавено е во ЦУК. Чувајте се и споделете со луѓе што се редовни, сподели еден скопјанец.