Твитерџиите поделени околу затворањето на „Интермецо“, за некои тоа е култно место кое треба да работи

Во медиумите утрово се објави информација дека Државниот пазарен инспекторат синоќа го затворил локалот „Интермецо“ поради непочитување на мерките и протоколите за справување со Ковид 19.

Твитерџиите денес се поделени околу оваа информација, дел од  нив сметаат дека „пломбата“ е оправдана, а други пак сметаат дека тоа е култен локал кои треба да продолжи да работи.

 Помеѓу вторите најгласен е Томе Корнер кој смета дека Интермецо е врвно место и негодува што дел од твитерџиите „ликуваат“ за неговото затворање:

Но, има и такви кои сметаат дека одлуката е правилна и дека конечно треба да се стави крај на дивеењето на локалите во градот: