Твитер реакции: Скопје врие од мушички, никој не презема ништо!

Урбаните средини и местата за спортување во природа се полни со мушички. Скопјани реагираат дека градот буквално е под опсада и тие при спортување или прошетка се соочуваат со овој сериозен проблем. Бараат од градот Скопје и градоначалничката Арсовска да реализира акција за прскање. 

Скопјани на социјалните мрежи реагираат за оваа појава.

„Драга Данела веројатно свесни сте дека во овој период од годината потребно е прскање. Нема потреба од кеј да се враќаме како албум од животинско царство“, се вели во еден од коментарите на оваа тема објавен на фејсбук. 

Твитер коментарите ги пренесуваме во продолжение: