Туристичките ваучери се продаваат на интернет по половина цена

Граѓани ги продаваат 6.000 денари вредните ваучери за туризам, кои можат да се искористат за одмор во некои од туристичките локалитети во земјава, објави „Алсат-М“.

На специјализираните интернет страниците, каде се продава се и сешто, може да се види, како се нудат и овие ваучери за цени од по 3000 и 4000 денари, а има и такви кои продаваат и по два ваучери.

Јавна тајна е дека наместо да одат на одмор, граѓани ги нудат своите ваучери на хотелиери или на сопственици на приватни апартмани. Но оние кои „Алсат“ ги контактирал не сакале јавно да зборуваат за ваквата појава.

Целиот прилог можете да го погледнете тука.