Трагата која ја оставате, дури и со најмалиот гест на добрина, не може да бидете избришана

 

Можеби мислите дека воопшто не сте важни на овој свет.
Но, некој секое утро пие кафе од омилената шолја која вие сте му ја подариле.
Некој слушнал песна на радио која го потсетила на вас.
Некој со задоволство ја чита книгата која вие сте ја препорачале.
Некој, враќајќи се навечер од работа, се сетил на вашата шега и се насмеал.
А некој сега повеќе се сака себеси затоа што вие сте упатиле убав комплимент.
Некој престанал да плаче, затоа што вие сте ги избришале нивните солзи.
Некој безгрижно заспал, затоа што вие сте го утешиле.
Никогаш немојте да мислите дека немате никакво влијание. 

Трагата која ја оставате, дури и со најмалиот гест на добрина, не може да бидете избришана!