Тензии на „Деве Баир“: Бугарите се караа со македонските полицајци (Видео)

Тензична е атмосферата на граничниот премин „Деве Баир“, откако падна системот, по што бугарските државјани се караа со македонската полиција.

Виктор Стојанов од Фондацијата Македонија заедно со уште неколку бугарски државјани се караа со полицајците со повисок тон.

Иако македонската полиција се обиде да ги смири Бугарите, сепак јасно можеше да се забележи револтот кај нашите источни соседи кои употребуваа и погрдни зборови.

Видеото може да се погледне ТУКА.