Вкусен чоколаден тарт е секогаш идеална опција за десерт.
Тесто:
250 гр брашно
80 гр шеќер
Една ванила
130 гр путер
Едно јајце
30 мл млеко
Фил:
150 гр темно чоколадо
100 гр млечно чоколадо
250 мл слатка павлака
Путер
Подготовка:
Направете тесто од сите состојки, формирајте топка и ставете го во фрижидер 30 минути. Потоа ставете го во намастен калап за тарт.
Од тестото рассукајте голема кора и ставете во калапот. Избодете со вилушка и нека се пече 20 минути на 180 степени.
За тоа време, стопете го чоколадото во слатката павлака. Најдобро е да ги загревате на тивко. Додајте малку путер. Не оставајте да зоврие. Измешајте добро и ставете во тестото за тарт.
Готовиот тарт оставете го да се излади.