СЗО: Смртните случаи од Ковид-19 во Европа веќе се над два милиона

Бројот на луѓе кои починале од Ковид-19 во Европа, долгогодишниот епицентар на пандемијата, надмина два милиони, соопшти денеска Светската здравствена организација.

„Бројот на потврдените смртни случаи од Ковид-19 од земјите во европскиот регион на СЗО надминаа повеќе од 2 милиони луѓе“, се вели во соопштението на здравствената агенција на ОН.