Струја денеска ќе нема во делови од неколку поголеми скопски општини

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека денеска (среда), без електрична енергија ќе останат: 

-во периодот од 11:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од с. Сарај, ул. 4, ул. 5 и ул. 6 (општина Сарај); 
-во периодот од 09:00 до 11:00 часот, корисниците на дел од с. Љубин.  (општина Сарај); како и дел од корисниците од ресторан Везилка, Борис Трајковски бр. 176, 184, 186, ресторан Дениција, Борис Трајковски 15 бр. 1, 3, 5, 7 (опш. Кисела Вода)
-во периодот од 09:00 до 14:00 часот, корисниците на дел од ул. Орце Николов бр. 130 и 132, ул. Донбас (општина Центар и Карпош); 
-во периодот од 09:15 до 15:15 часот, корисниците на дел ул. Христо Татарчев 14, 16 и 18 (општина Кисела Вода );