Сончев или дождлив, какво време не очекува во мај?

Сончево време со повремени и ретки облачни денови, но без услови за дожд. Вакво време најавуваат светските метеролошки сервиси за главниот град во Македонија. Месецот мај ќе биде сув и топол.

Утринските температури ќе се движат околу 10 степени, а дневните ќе се искачат и до 30 степени.

Вторник, првиот работен ден од следната седмица ќе донесе врнежливо време, но деновите кои следат ќе бидат стабилни и сончеви. Температурата ќе се искачи до 25 степени.

Слично, стабилно време не очекува и во втората и третата седмица од мај. 

Можни врнежи од дожд метеролозите прогнозираат за почеток на јуни.