Слика од ЗОО Скопје која не треба да ја пропуштите

Дивите животни се богатство на светот на кое не се обрнува доволно внимание, па се повеќе видови се на работ на истребување. Повеќе прекрасни примероци можат да се видат во ЗОО Скопје, а една навистина впечатлива фотограифија споделија од ЗОО Скопје на која може да се видат неколку срни и елени кои мамат со својата убавина.

- Животните се најблагородни и емпатични суштества. Кај нив не постои дискриминација само затоа што едната срна е бела, затоа што еленчето е кафено или пак затоа што нема точки како останатите, пишуваат до ЗОО Скопје.