Skopje Tango Weekend vol.3

Денеска започнува третиот Скопје танго викенд, а воедно и последен за оваа пролетно-летна сезона! Овој пат МКЦ ќе има  уникатна можност да биде домаќини на аргентинското танго трио Лос Милонгитас, кои се на својата прва европска турнеја!

Покрај закажаниот концерт на 16ти јуни, тие ќе одржат и работилница за музикалност за танго танчери! Следува богата програма целиот викенд, затоа резервирајте ги датите 15-18 јуни за незаборавно танго искуство и тоа на домашен терен, а со гости од странство!

15ти јуни (четврток)
19:00 – 20:30 работилница за музикалност 1
МУЗИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ ВО ТАНГО 
Маркатo и негово препознавање во стиловите на различните оркестри

20:30 – 22:00 работилница за музикалност 2
МУЗИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ ВО ТАНГО 
Синкопа, 332, бордонео и песанте и нивно препознавање во стиловите на различните оркестри

(Инфо и детали: https://www.facebook.com/events/635379339986712/)

16ти јуни (петок)
21:00 – 01:00 Концерт на танго триото Лос Милонгитас и милонга
Место: МКЦ Клуб Ресторан
DJ Marija Zafirova
Билети: 500 мкд (до 25ти мај) / 600 мкд (по 25ти мај)
https://www.facebook.com/events/1494396970579211/

17ти јуни (сабота)
21:00 -01:00 Гран милонга
DJ Jelena Vukelic
Место: МКЦ Клуб Ресторан
Влез: 300 мкд

18ти јуни (недела)
14:00 – 20:00 Дневна милонга
DJs Marija Bejkova & Mickoska Dance
Место: МКЦ Клуб Ресторан
Влез: 150мкд

21:00 - 00:00 Милонга Амбрела
Влез слободен!

cheap nike free run 5.0